Laden Evenementen

« Agenda

Uitnodiging voor het jaarlijkse Champagnat-feest

8 juni - 12:45 tot 16:15

Uitnodiging voor het jaarlijkse Champagnat-feest

Zaterdag 8 juni, 12.45 – 16.15 uur

“The Conference of the Birds”

Een sufi-verhaal van Attar van Neyshabur, een Iraanse dichter

 

Rond de datum van 6 juni, de feestdag van Marcellinus Champagnat, de stichter van de fraters Maristen, wordt er wereldwijd feest gevierd. Dit jaar, met onze Champagnatdag, gaan we in zijn sfeer kennismaken met een andere spiritualiteit, namelijk het Soefisme. In het soefisme, de mystieke dimensie van de Islam, staat de persoonlijke verbinding met het goddelijke centraal, en zij is gericht op ervaring.

Zhaleh Khalilnezhad, een Iraanse die nu op de Westerhelling woont, is muzikant van traditionele Iraanse muziek. Zij zal een muzikale vertelling laten horen van een soefiverhaal door de Attar van Neyshabur, een Iraanse dichter wiens werken veel latere dichters als Rumi en Hafiz enorm hebben beïnvloed en geïnspireerd. Het verhaal wordt in het Engels verteld. Rasha Vrede (ja, haar achternaam is echt Vrede!) is een gepassioneerd performer en docent “whirling”. Ze biedt deze middag een workshop Sema-dans aan voor ons.

Sema- of Soefi-dans genoemd, is een vorm van meditatie in beweging. Door naar de muziek te luisteren en het lichaam in cirkels te draaien, wat gezien wordt als een symbolische imitatie van planeten in het zonnestelsel die rond de zon draaien, kun je als danser een diepere verbinding met het goddelijke ervaren. Deze middag mogen we er op een eenvoudige manier mee kennismaken.

Met heel veel plezier nodigen we je uit om deze middag met ons te luisteren, te ervaren  en te delen. Het programma begint om 12.45 uur, en na 16.15 uur is er nog een hapje en drankje; hopelijk wordt het fijn weer om in de tuin te kunnen zijn.

In verband met de praktische voorbereiding is het voor ons nodig dat we niet alleen weten wie er komt, maar ook wie wil deelnemen aan de dans-workshop. Parallel aan de dans-workshop wordt het verhaal verteld en is er een andere vorm van expressie.

Aanmelden kan via dit formulier.

Opgeven kan tot en met donderdag 23 mei.

 

Van harte welkom!

Fraters Maristen

Gegevens

Datum:
8 juni
Tijd:
12:45 tot 16:15

Locatie

De Westerhelling
Sophiaweg 4
Nijmegen, 6523 NJ
+ Google Maps