Gastvrouwen van Stille Dagen 35+

Corina Frans

“I just want to be.” Dit schreef ik eens in mijn dagboek als puber. Het klinkt zo eenvoudig, maar soms blijkt het ook heel ingewikkeld.
De Westerhelling is voor mij een plek om thuis te komen; in een open ruimte van aandacht ontdekken wat er nu in mij leeft en wat er verder in mij tot beweging wil komen. Een plek om te vertragen, te ZIJN, en van daaruit stil te staan bij de wezenlijke vragen. Leef ik echt datgene wat bij mij past? Draag ik bij aan iets wat er werkelijk toe doet? Soms laat ik me voordat ik het besef meevoeren met de waan van de dag en volg ik mijn eerste impulsen. Achteraf voel ik me dan niet vervuld. Ik verlang naar een heldere geest en handelen in verbinding met mijn wezenlijke zelf, de ander en in verbinding met een bron die mijn ego overstijgt. Als ik handel in verbinding met deze bron dan voel ik mij gedragen. Het is alsof een stromende beweging moeiteloos door mij heen gaat en ik vanuit een innerlijk weten het juiste weet te doen. Als begeleider van de stilteweekenden is het mijn drijfveer om een ruimte te creëren waarin deze verbinding ervaren kan worden. Een gevoel van thuiskomen in jezelf om van daaruit te kunnen luisteren naar de fluisteringen van je hart.

 

 

Elisabeth Wiersma

Sinds 2006 ben ik te vinden op de Westerhelling. Het is een plek waar ik steeds opnieuw inspiratie vind en in contact kom met het wezenlijke in mijn/het leven. De woorden ‘Aandachtig Aanwezig’ zijn voor mij een leidraad. Aandachtig leven betekent voor mij leven met open handen. Ik laat me hierin inspireren door de regels van een lied: Dat ik zie wat is/en mij toevertrouw/en het licht niet haat. Deze regels vatten samen waar het om gaat: zien en ontvangen wat er in en om mij leeft zonder het te veroordelen.
Stilte helpt mij hierbij. Voor mij betekent stilte afwezigheid van ruis, in welke vorm dan ook: geluid, gezelschap, bezigheden, balast, rommel, verdoving. Wat blijft er over als dat allemaal wegvalt? Stilte kan werken als een vergrootglas op mij zelf. Wat is er gaande in mij en in mijn leven? Wie ben ik, waar wil ik me aan wijden? Zo is de stilte voor mij steeds weer een halte en een vertrekpunt op mijn weg.
Als gastvrouw van de stilteweekenden luister ik naar wat andere mensen tegenkomen in de stilte. Ik loop graag een eindje met je op, op de vele wegen die er zijn.

 

Terug naar Stille Dagen 35+