Bibliodrama

De bijbel lezend, vragend en spelend verkennen

Bibliodrama is een mogelijkheid om heel direct contact te maken met een verhaal of tekst uit de bijbel. Bijbelverhalen en teksten dragen een niet te peilen grote rijkdom en wijsheid in zich. De bijbel wordt niet voor niets een ‘heilig (helend) boek’ genoemd. Er zijn er maar heel weinig die zo genoemd worden op onze aarde. De bijbel is er om ons te bevrijden en te helen; om ons te voeren naar de waterbronnen van het leven.

Samen lezend, vragend, spelend en mediterend gaan we zoeken naar een levende verbinding: wat heeft dit verhaal, deze tekst mij nu te zeggen? Wat laat het mij zien over de weg die ik aan het gaan ben in mijn leven? Opent het verhaal misschien een nieuw perspectief voor mij? Een bevrijdende weg die ik in zou kunnen slaan?

Je hoeft zeker niet al vertrouwd te zijn met de bijbel om mee te doen. Misschien heb je er zelfs nog nooit een letter in gelezen, maar ben je er nieuwsgierig naar geworden. Dat is een bijzonder mooie reden om te komen en mee te doen.

Er is een ochtend én middag gedeelte rondom dezelfde bijbeltekst. In de ochtend gaan we de tekst verkennen en uitspelen. In de middag is het programma verdiepend en verstillend met behulp van beeldmeditaties. Je kunt ervoor kiezen om de hele dag te komen of alleen de ochtend.

Op het einde van de ochtend is er individuele stille tijd. Daarna een lunch samen voor wie wil. Voor de lunch wordt gezorgd.

Weet je van harte welkom!

 

Voor wie:

jongvolwassenen tot 40 jaar

Data 2021:

Helaas kan de bijeenkomst in voorjaar 2021 niet doorgaan vanwege Corona.

Tijd:

Van 10.00 – 16.00. Je kunt ook alleen het ochtendgedeelte meedoen.

Vanaf 10.00 uur staat er koffie en thee klaar.

Ochtend:  10.15 – 12.45
Lunch:       13.00 – 14.00
Stille tijd:  14.00 – 14.30
Middag:    14.30 – 16.00

Locatie:

Fraterhuis ‘de Westerhelling’.

Kosten:

Tien euro per keer (incl. koffie, thee, soep en brood). Je kunt het overmaken op ons bankrekeningnummer NL55 TRIO 0338 6113 04 t.n.v. Leerhuis Westerhelling.  De kosten mogen niet verhinderen om mee te doen, laat het gerust weten als het bedrag een bezwaar is.

Maximum aantal deelnemers:

In verband met Corona kunnen er slechts 7 mensen deelnemen.

Begeleiding:

Clara van de Ven


Voor meer informatie en opgave: clara@leerhuiswesterhelling.nl.

 

Heb je zin? Meld je aan!  Heb je vragen? Laat ze horen!

Van harte welkom.

Met een vriendelijke groet,
Clara van de Ven

Overige projecten: