Degenen die het Leerhuis Westerhelling in Nijmegen al kennen weten het: het is een prachtige plek met veel groene ruimte om te verblijven. Een plaats die we al jarenlang graag delen met anderen. Vanaf 2022 zijn we ook open voor individueel verblijf.

Wil je een paar dagen in een andere omgeving zijn vol stilte en rust, andere mensen ontmoeten, je vaste patronen doorbreken? Hier ben je welkom om te lezen, te schrijven, te studeren, een lange wandeling te maken in de omringende bossen, je te bezinnen op een belangrijke levensvraag of keuze of om gewoon even op adem te komen. Wij staan open voor iedereen die ernaar verlangt tot zichzelf te komen.

Er zijn vaste meditatiemomenten om gezamenlijk in stilte te verblijven: in de ochtend en de middag. Op woensdagen is er een moment waar je van gedachten kunt wisselen met andere aanwezige mensen. Mocht je behoefte hebben aan een individueel gesprek dan kan dat iedere dag met een begeleider van de Westerhelling. De dagen vul je zelf in zoals dat bij jou past.

Je hebt een eigen kamer, met toilet en douche. Je kunt gerust koffie of thee meenemen naar je kamer. Alle maaltijden verzorg je zelf, boodschappen neem je mee of haal je in één van de buurtwinkels. Er is een uitgebreide keuken om zelf of samen met anderen te koken. De gemeenschappelijke ruimtes kun je ook gebruiken. Denk aan de keuken, de zitkamer met uitzicht op de tuin en de huiskapel met meditatieruimte.

Het is mogelijk een aaneengesloten periode, van maandag tot en met donderdag, bij ons te verblijven. Dat zijn 4 dagen met 3 overnachtingen. Aankomst- en vertrektijden zijn tussen 10 – 11 uur of tussen 13 – 14 uur.

Kosten
Voor het gehele verblijf vragen we een bijdrage van € 135,-. De bijdrage is voor gebruik van een kamer met douche, w.c. en wastafel, handdoeken en beddengoed, koffie/thee, schoonmaak kamer, gebruik van de gemeenschappelijke ruimtes met boeken en tekenspullen. Gebruik van de uitgebreide keuken, koelkast, vriezer, magnetron, oven, pannen, borden en bestek, etc. hoort er ook bij. Evenals de grote groene tuin waar stoelen en verschillende zitjes zijn, een labyrint om te lopen én vuurkorven voor de avonden. Voor gesprekken -individueel of gezamenlijk- worden geen extra kosten in rekening gebracht. Mocht je meer willen betalen dan is dat welkom; daar kunnen wij weer zinvolle dingen mee doen.
We willen dat deze dagen voor iedereen toegankelijk zijn. Dus als het tarief voor jou een drempel vormt voor deelname, neem dan gerust contact met ons op. Echt doen!

Annulering
Vanaf 1 januari 2023 gelden onze nieuwe annuleringsvoorwaarden.

Data en aanmelding
Op deze pagina vind je informatie over de beschikbare data en aanmelding. Na aanmelding belt Conny Stuart je graag even om te horen of je nog vragen hebt én om je alvast van harte welkom te heten.

We verheugen ons er op je te ontvangen!