Welkom!

Na twee ‘pilot-weekenden’ met corona-protocol (van Stiltehuis en Stille dagen 35+), kunnen we zeggen dat het veilig en haalbaar is om weer vaker gasten te gaan ontvangen op de Westerhelling.
We verheugen ons erop om jullie te verwelkomen.  Lees verder »

Corona en de Westerhelling

Na een periode waarin we noodgedwongen alle verblijven hebben moeten annuleren, zijn we heel blij dat we je nu kunnen vertellen dat we weer mogelijkheden zien om gasten te ontvangen op de Westerhelling. We hebben gekeken naar een manier om stille dagen te kunnen bieden, met daarbij de garantie van 1,5 meter afstand en veiligheid d.m.v. hygiënemaatregelen.

We kiezen ervoor om eerst – bij wijze van pilot – één weekend Stiltehuis en één weekend Stille Dagen 35+ te organiseren.

De ervaringen worden daarna geëvalueerd en op basis daarvan besluiten we hoe we verder gaan.

Nieuwe projecten, nieuwe collega’s!

Het Leerhuis Westerhelling is volop in beweging. Lees verder »

Ervaringen van onze buitenlandse gasten

Van 14 tot en met 17 oktober was er een groepje mensen uit Europa te gast op de Westerhelling. Zij zijn verbonden met de fraters Maristen, en kwamen om kennis te maken met onze projecten, en om te ervaren wat Aandachtig Leven vanuit een mariale spiritualiteit voor ons betekent en waaraan we herkenbaar willen zijn in onze begeleiding. Lees verder »

Leerjaar: “Mijn weg vinden”

Het was een mooie start van de derde bijeenkomst van het Leerjaar Spiritualiteit, op 1 november. Het thema was deze twee dagen: “Mijn weg vinden”.  Lees verder »

Stille Dagen 35+

Heb je deelgenomen aan een meerdaagse van het Leerhuis en ben je ouder dan 35 jaar? Je kunt je weer inschrijven voor Stille Dagen 35+!

Champagnatfeesten: Minder denken – Meer liefhebben

Op 6 juni was de feestdag van Marcellinus Champagnat, wat dit jaar opnieuw op twee dagen gevierd is. Op 6 juni met een Eucharistieviering, en op zaterdag 8 juni een door Leerhuis Westerhelling georganiseerde feest- en bezinningsdag. Lees verder »

Ciska Berk en Maaike Marissink

Gastvrouwen van de pilot “Stille Dagen voor 35+”. Lees verder »

Gedachte van Manu

Voor afgelopen Witte Donderdag heeft Manu Wingens deze gedachte geschreven:

liefde voor het Licht – wenden naar het Licht – overgave aan het Licht Lees verder »

Diploma Geestelijk Begeleider uitgereikt aan Thomas Volman

Thomas heeft de opleiding Geestelijk Begeleider aan de School voor Spiritualiteit van het Titus Brandsma Instituut afgesloten met het behalen van het diploma. Lees verder »