Komend najaar een paar dagen voor jezelf?

Het is hoogzomer, misschien heb je vakantie of vakantie gehad. Opgeladen, klaar voor wat komt. Werk, opleiding, wat ook. Vooruitkijkend, wil je misschien voor jezelf alvast een paar dagen in stilte plannen. Om bij te tanken, stil te staan, in evenwicht te blijven. Of te komen.
Of misschien ben je juist wel toe aan een paar dagen in stilte, met aandacht voor dat wat er voor jou is op dit moment.

Afgelopen voorjaar zijn we gestart met het ontvangen van individuele gasten, en op dit moment worden de gastenkamers op de Westerhelling zo verbouwd dat iedere kamer een eigen toilet en douche heeft. Kom deze vernieuwde kamers maar eens uitproberen! Er zijn nieuwe data om je aan te melden voor een paar dagen in stilte. Van harte welkom!

De Westerhelling open voor individueel verblijf

Wil je even in een andere omgeving zijn vol stilte en rust, andere mensen ontmoeten, je vaste patronen doorbreken? Je kunt je nu aanmelden voor een paar dagen individueel verblijf op de Westerhelling.

Je bent welkom om te lezen, te schrijven, te studeren, een lange wandeling te maken in de omringende bossen, je te bezinnen op een belangrijke levensvraag of keuze of om gewoon even op adem te komen. Wij staan open voor iedereen die ernaar verlangt tot zichzelf te komen.  Bezoek onze site maar als je meer wilt lezen.

De Schone van Boskoop 

Annelieke vertelde dat de Goudrenettenboom voor het Stiltehuis dit jaar voor het eerst vol appels hangt. Beloftevol. En dan te weten dat appels oorspronkelijk uit de Kaukasus komen en tijdens de handel langs de zijderoute via het Romeinse Rijk verder zijn verspreid over Europa. Appelmoes, appelchips of appeltaart? Wat voor heerlijks het ook gaat worden, onze gasten zullen gewoon hier in Nijmegen genieten van onze eigen appels.

Uitnodiging Champagnatdag!

Heel fijn dat we dit jaar elkaar weer mogen ontmoeten tijdens de Champagnatdag op 10 juli. Wees welkom!
Wil je meer weten? Bezoek dan onze website.

Rond het Haardvuur – Kerstmis 2020

Door de coronacrisis is het dit jaar helaas niet mogelijk elkaar rond het haardvuur te ontmoeten op de Westerhelling. Graag sturen we je daarom langs deze weg een fragment uit een gedicht, een wens en een warme groet. Lees verder »

Welkom!

Na twee ‘pilot-weekenden’ met corona-protocol (van Stiltehuis en Stille dagen 35+), kunnen we zeggen dat het veilig en haalbaar is om weer vaker gasten te gaan ontvangen op de Westerhelling.
We verheugen ons erop om jullie te verwelkomen.  Lees verder »

Corona en de Westerhelling

Na een periode waarin we noodgedwongen alle verblijven hebben moeten annuleren, zijn we heel blij dat we je nu kunnen vertellen dat we weer mogelijkheden zien om gasten te ontvangen op de Westerhelling. We hebben gekeken naar een manier om stille dagen te kunnen bieden, met daarbij de garantie van 1,5 meter afstand en veiligheid d.m.v. hygiënemaatregelen.

We kiezen ervoor om eerst – bij wijze van pilot – één weekend Stiltehuis en één weekend Stille Dagen 35+ te organiseren.

De ervaringen worden daarna geëvalueerd en op basis daarvan besluiten we hoe we verder gaan.

Nieuwe projecten, nieuwe collega’s!

Het Leerhuis Westerhelling is volop in beweging. Lees verder »

Ervaringen van onze buitenlandse gasten

Van 14 tot en met 17 oktober was er een groepje mensen uit Europa te gast op de Westerhelling. Zij zijn verbonden met de fraters Maristen, en kwamen om kennis te maken met onze projecten, en om te ervaren wat Aandachtig Leven vanuit een mariale spiritualiteit voor ons betekent en waaraan we herkenbaar willen zijn in onze begeleiding. Lees verder »