Individueel Verblijf

Individueel Verblijf

Degenen die het Leerhuis Westerhelling in Nijmegen al kennen weten het: het is een prachtige plek met veel groene ruimte om te verblijven. Een plaats die we al jarenlang graag delen met anderen. Vanaf 2022 zijn we ook open voor individueel verblijf.

Wil je een paar dagen in een andere omgeving zijn vol stilte en rust, andere mensen ontmoeten, je vaste patronen doorbreken? Hier ben je welkom om te lezen, te schrijven, te studeren, een lange wandeling te maken in de omringende bossen, je te bezinnen op een belangrijke levensvraag of keuze of om gewoon even op adem te komen. Wij staan open voor iedereen die ernaar verlangt tot zichzelf te komen.

Er zijn vaste meditatiemomenten om gezamenlijk in stilte te verblijven: in de ochtend en de middag. Op woensdagen is er een moment waar je van gedachten kunt wisselen met andere aanwezige mensen. Mocht je behoefte hebben aan een individueel gesprek dan kan dat iedere dag met een begeleider van de Westerhelling. De dagen vul je zelf in zoals dat bij jou past.

Je hebt een eigen kamer, met toilet en douche. Je kunt gerust koffie of thee meenemen naar je kamer. Alle maaltijden verzorg je zelf, boodschappen neem je mee of haal je in één van de buurtwinkels. Er is een uitgebreide keuken om zelf of samen met anderen te koken. De gemeenschappelijke ruimtes kun je ook gebruiken. Denk aan de keuken, de zitkamer met uitzicht op de tuin en de huiskapel met meditatieruimte.

Het is mogelijk een aaneengesloten periode, van maandag tot en met donderdag, bij ons te verblijven. Dat zijn 4 dagen met 3 overnachtingen. Aankomst- en vertrektijden zijn tussen 10 – 11 uur of tussen 13 – 14 uur.

Voor het gehele verblijf vragen we een bijdrage van €100,-. De bijdrage is voor gebruik van een kamer met douche, w.c. en wastafel, handdoeken en beddengoed, koffie/thee, schoonmaak kamer, gebruik van de gemeenschappelijke ruimtes met boeken en tekenspullen. Gebruik van de uitgebreide keuken, koelkast, vriezer, magnetron, oven, pannen, borden en bestek, etc. hoort er ook bij. Evenals de grote groene tuin waar stoelen en verschillende zitjes zijn, een labyrint om te lopen én vuurkorven voor de avonden. Voor gesprekken -individueel of gezamenlijk- worden geen extra kosten in rekening gebracht. Mocht je meer willen betalen dan is dat welkom; daar kunnen wij weer zinvolle dingen mee doen.

Op deze pagina vind je informatie over de beschikbare data en aanmelding. Na aanmelding belt Conny Stuart je graag even om te horen of je nog vragen hebt én om je alvast van harte welkom te heten.

We verheugen ons er op je te ontvangen!

Verder op Weg

Verder op Weg

naar een leven dat bij jou past! Meer informatie »

Stille Dagen 35+

Stille Dagen 35+

Er is nieuws!
Vanaf 2022 is iedereen, ouder dan 35 jaar, welkom om aan de Stille Dagen voor 35plussers deel te nemen, ongeacht of je al eerder deelgenomen hebt aan activiteiten van het Leerhuis Westerhelling. Tot nu toe waren deze Stille Dagen alleen voor mensen die al deel hadden genomen aan een van onze activiteiten, maar daar komt per 2022 dus verandering in. Wees welkom!

Meer informatie »

Rond het Haardvuur

Rond het Haardvuur

Hou deze pagina maar in de gaten voor nieuws over Rond het Haardvuur 2022! 
Een Reis naar Binnen

Een Reis naar Binnen

Website: www.eenreisnaarbinnen.nl

“Een reis naar Binnen” zijn individuele begeleidingsgesprekken voor jonge mensen van 18 t/m 35 jaar die ernaar verlangen meer in verbinding te komen met wie ze echt zijn en van daaruit te gaan leven in de wereld.    Meer informatie »

Aandachtig op Weg

Aandachtig op Weg

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor Aandachtig op Weg

In een reeks van 7 bijeenkomsten gaan we samen in op verschillende levensthema’s aan de hand van het dagboek van Etty Hillesum. Aandachtig op Weg is gericht op bewustwording en verdieping van je eigen spiritualiteit in het dagelijks leven. Het helpt je om je een meer aandachtige levenshouding eigen te maken en gevoeliger te worden voor spirituele, mystieke ervaringen in je eigen leven. Het gaat om het herkennen, onder woorden brengen en delen van deze ervaringen. Meer informatie »

Stiltehuis Nijmegen

Stiltehuis Nijmegen

Website: www.stiltehuis-nijmegen.nl

Het Stiltehuis biedt jonge mensen van 18 t/m 35 jaar de mogelijkheid om deel te nemen aan een stilteretraite van enkele dagen. Stilte helpt je om stil te staan bij wat op dit moment echt belangrijk is in je leven en contact te maken met de stilte in jezelf. Meer informatie »

Huis van Aandacht

Huis van Aandacht

Website: www.huisvanaandacht.nl

Het Huis van Aandacht is een oefenplaats voor leven met aandacht. Het is een huis voor jonge mensen tussen de 18 en 35 jaar die het verlangen hebben hun dagelijks leven met (meer) aandacht te leven. Het Huis van Aandacht organiseert reeksen van 2 weekenden waarin we dit proces inoefenen en ondersteunen.    Meer informatie »