Verder op Weg

Verder op Weg

naar een leven dat bij jou past!

In verband met Corona kun je je niet aanmelden voor Verder op Weg. Hou deze site maar in de gaten voor nieuws hierover! 

 

In september 2020 start op de Westerhelling een nieuw jaartraject: “Verder op Weg”.  Een aanbod voor jou, als je na “Aandachtig op Weg met Etty Hillesum” en/of het Leerjaar Spiritualiteit het verlangen hebt om je te blijven verdiepen.

Ook in “Verder op Weg” zijn Aandachtig Leven belangrijke woorden die de kleur geven aan het programma van de weekenden, en de sfeer waarin je met een groep samen een jaar optrekt.

In dit jaar zijn advent (de tijd die direct vooraf gaat aan kerstmis), het Kerstfeest, Pasen en Pinksteren momenten die je bijzondere betekenis kunnen geven aan de verdieping van thema’s die voor jou belangrijk zijn.

In vier weekenden en drie tussentijdse bijeenkomsten (in een kleinere groep) verbind je vier levensthema’s met je eigen leven.  Je maakt kennis met bronnen uit mystieke wijsheids-tradities, die het uitgangspunt zijn voor persoonlijke vorming en onderlinge uitwisseling.

Vanuit een vaste programmastructuur, geven we samen vorm aan de inhoud. Stille tijd, autobiografisch schrijven, groepsgesprekken, creativiteit en spel maken hier onderdeel van uit.

“Verder op weg” is een cyclisch aanbod.  Je kunt jaar na jaar meedoen, waardoor je het ritme van de seizoenen en het jaar volgt.

De begeleiders van dit programma zijn Elisabeth Wiersma en Corina Frans.

Er zijn minimaal 10 en maximaal 12 deelnemers.

 

Heb je interesse, dan nodigen we je uit deze website te verkennen!

Je vindt informatie over de aanleiding, de thema’s, de doelgroep, de data en tijden, het huis en je kamer, de kosten en de aanmelding.

Stille Dagen 35+

Stille Dagen 35+

Ook in 2020 worden er Stille Dagen aangeboden aan mensen die al deelgenomen hebben aan een meerdaagse activiteit* van Leerhuis Westerhelling, en ouder dan 35 jaar zijn.
Deze Stille Dagen vinden plaats in het fraterhuis van de Westerhelling, de Villa.

De bedoeling van deze Stille Dagen is dat mensen in een rustige omgeving de ruimte krijgen om een paar dagen stil te zijn en stil te staan.

Na een periode waarin we noodgedwongen alle verblijven hebben moeten annuleren, zijn we heel blij dat we je nu kunnen vertellen dat we weer mogelijkheden zien om gasten te ontvangen op de Westerhelling. We hebben gekeken naar een manier om stille dagen te kunnen bieden, met daarbij de garantie van 1,5 meter afstand en veiligheid d.m.v. hygiënemaatregelen.
Dit najaar zijn deze Stille Dagen op 27 – 29 november.
We verheugen ons er op je te ontvangen!

Meer informatie »

Meditatie

Meditatie

Iedere maandagmorgen en woensdagmorgen beginnen we de dag met Stille Tijd, in de gebedsruimte van de Westerhelling (in de kelder van het fraterhuis).

We beginnen met een korte acclamatie (“wees hier aanwezig, licht in ons midden”) bij het aansteken van de kaars, en zijn dan een half uur stil. Een bel markeert het einde.

Meer informatie »

Less thinking – More loving

Less thinking – More loving

Op 6 juni was de feestdag van Marcellinus Champagnat, wat dit jaar opnieuw op twee dagen gevierd is. Op 6 juni met een Eucharistieviering, en op zaterdag 8 juni een door Leerhuis Westerhelling georganiseerde feest- en bezinningsdag. Meer informatie »

Rond het Haardvuur

Rond het Haardvuur

Donderdag 17 december 2020

In de week voor het Kerstfeest houden we altijd een avond Rond het Haardvuur. Je bent er van harte voor uitgenodigd!

Het is een avond om aandachtig, blij en dankbaar te zijn voor wat we bij de Bron van Leven vinden: schoonheid, bezieling, Licht en Kracht, echt zijn, innerlijke ruimte. Meer informatie »

Een Reis naar Binnen

Een Reis naar Binnen

Website: www.eenreisnaarbinnen.nl

“Een reis naar Binnen” zijn individuele begeleidingsgesprekken voor jonge mensen van 18 t/m 35 jaar die ernaar verlangen meer in verbinding te komen met wie ze echt zijn en van daaruit te gaan leven in de wereld.    Meer informatie »

Aandachtig op Weg

Aandachtig op Weg

In een reeks van 7 bijeenkomsten gaan we samen in op verschillende levensthema’s aan de hand van het dagboek van Etty Hillesum. Deze leerweg is gericht op bewustwording en verdieping van je eigen spiritualiteit in het dagelijks leven. Het helpt je om je een meer aandachtige levenshouding eigen te maken en gevoeliger te worden voor spirituele, mystieke ervaringen in je eigen leven. Het gaat om het herkennen, onder woorden brengen en delen van deze ervaringen. Meer informatie »

Bibliodrama

Bibliodrama

De bijbel lezend, vragend en spelend verkennen
Meer informatie »

Stiltehuis Nijmegen

Stiltehuis Nijmegen

Website: www.stiltehuis-nijmegen.nl

Het Stiltehuis biedt jonge mensen van 18 t/m 35 jaar de mogelijkheid om deel te nemen aan een stilteretraite van enkele dagen. Stilte helpt je om stil te staan bij wat op dit moment echt belangrijk is in je leven en contact te maken met de stilte in jezelf. Meer informatie »

Huis van Aandacht

Huis van Aandacht

Website: www.huisvanaandacht.nl

Het Huis van Aandacht is een oefenplaats voor leven met aandacht. Het is een huis voor jonge mensen tussen de 18 en 35 jaar die het verlangen hebben hun dagelijks leven met (meer) aandacht te leven. Het Huis van Aandacht organiseert reeksen van 2 weekenden waarin we dit proces inoefenen en ondersteunen.    Meer informatie »