Westerhelling

Over ons

Elisabeth Wiersma

Ik ben Elisabeth Wiersma. Ik ben begeleider bij de Reis naar Binnen, in het Huis van Aandacht en van de stilteweekenden 35+. Na de Pabo en een tijd voor de klas, heb ik in Nijmegen psychologie gestudeerd. Halverwege mijn studie kwam ik in aanraking met de Westerhelling. Het is een plek waar ik sindsdien te vinden ben en waar ik steeds opnieuw in contact kom met het wezenlijke in mijn/het leven.

Inspiratie voor mijn werk met mensen en voor mijn eigen reis naar binnen vind ik in (mystieke) teksten, in de natuur en in lichamelijk spel waarin thema‘s als aandachtig-zijn, gedragen worden en toevertrouwen aan bod komen. Mijn eigen reis naar binnen laat zich het beste samenvatten met een groeiende eerlijkheid, een steeds meer durven kijken naar de werkelijkheid in mij en om me heen. In mijn begeleiding wil ik ruimte bieden aan wat er bij jou leeft en wil leven en tegelijk iets delen van wat mij op deze weg ondersteunt en inspireert. Drijfveer in mijn werk is de wens om ieder mens tot zijn recht te laten komen: een veilige plek bieden waarin er ruimte is om jezelf te ontmoeten en te ontdekken wie jij ten diepste bent.

De langzame vragen van het leven komen aan bod: Wat is er gaande in mij en in mijn leven? Wat beweegt mij? Wat is voor mij een weg die leven geeft? ‘Worden wie je bent‘ gaat over loslaten wie je niet bent en over toelaten wie je wel bent. Dat loslaten en toelaten draagt bij aan een vrijheid die ik iedereen gun.

 

Elisabeth@leerhuiswesterhelling.nl