Westerhelling

Stilte retraite. Hervind jouw pad, kom tot rust en voel je energie weer stromen.

Stille dagen •

Voor nu hoefde ze aan niemand te denken. Zij had aan zichzelf genoeg.

Daar was, onaangekondigd, wat zij al zo lang wilde.Om te denken, nee niet te denken: te verstillen, te verkleinen.Alléén zijn. Dichter tot dat zelf.Al het zijn en doen, uitdijen, glinsteren en klinken verdampte.

Kromp ineen tot een simpel Zijn.

Een kegelvormige kern van duister. Onzichtbaar voor anderen.

Veilig kloppend in haar midden.

Ontdaan van het vele, zichzelf opnieuw bevrijd.

 

-Vrije vertaling op Virginia Woolf’s ‘To the Lighthouse’


Heb jij behoefte aan rust en bezinning? 
Verlang je ernaar om jezelf weer écht te kunnen voelen? 
Om uit de greep van het drukke dagelijkse leven te stappen en thuis te komen bij jezelf?

In het Stiltehuis bieden we een plek waar je een paar dagen te gast kunt zijn in een rustige omgeving met een eenvoudig dagritme. Hier kun je aandachtig aanwezig zijn. Kom ervaren wat dat met je doet.

Wat stilte biedt 
 •

Stilte is schaars in onze maatschappij. Het levenstempo is hoog en van alle kanten wordt je aandacht gegrepen. Een verblijf op onze stilteplek, met weinig afleiding en prikkels, helpt om bij jezelf te komen. 

De stilte ingaan is meer dan niet spreken: echt de stilte tot je nemen opent nieuwe lagen. Het biedt ruimte om te zien wat belangrijk is in je leven. Het helpt je stil te staan bij de wezenlijke vragen van ons bestaan, en dieper te kijken naar wat er in jezelf en de wereld om je heen gebeurt. Wanneer je regelmatig de stilte opzoekt ontvang je een ondertoon van rust en vrede, en word je minder meegesleept in gedachten en gevoelens.

 

“In de stilte ben je aandachtiger voor wat er beweegt in jezelf en in de wereld om je heen. Zo ga je op een andere manier naar je leven kijken.” – Alois Vissers 

 

Ons Stiltehuis biedt je deze rust en ruimte om jezelf te voelen. Kom je opladen?

 

 

Programma •

Wij hebben twee varianten van het programma: een voor mensen boven de 35 jaar en een voor mensen tot en met 35 jaar.

We bieden deze varianten aan omdat we merken dat mensen in dezelfde leeftijdsgroep vaak met dezelfde (levens-)vragen bezig zijn. Vooral tijdens groepsgesprekken is deze aansluiting van meerwaarde.

Praktische informatie •

De stille dagen ga je in als groep. 
Door samen in stilte te zijn kun je je gedragen en ondersteund voelen.

Bij alle stille ruimte voor jou, kom je een aantal keer per dag samen om een vegetarische maaltijd te delen. De afwas en het opruimen nadien doe je ook samen in stilte. Zo ervaar je direct hoe je de stilte kan uitnodigen in het alledaagse. Ook kom je bijeen voor de dagelijkse meditatiemomenten. Verder kun je aansluiten bij de stiltewandeling en bij de groepsgesprekken. Als je wilt, kun je een individueel gesprek voeren met één van onze begeleiders.

Daarnaast heb je alle ruimte om je eigen invulling te geven aan jouw verblijf. Pak een boek uit onze grote boekenkast, knutsel of schrijf, neem plaats in de meditatieruimte, of doe even helemaal niets. Het Stiltehuis staat dichtbij een prachtig bos dus je kan erop uit voor lange wandelingen. Kijk naar de bomen en luister naar alle vogels om je heen.

Je bent samen met maximaal 7 andere mensen te gast in ons Stiltehuis. In deze cocon van rust beschik je over je eigen kamer die is ingericht op eenvoud: een bed, tafel, wastafel en kleerkast. In het huis zijn douches en toiletten aanwezig, net als beddengoed en handdoeken. Alles wat je nodig hebt is er. En niets meer. Zo is de stilte beter voelbaar.

Je hoeft alleen te zorgen voor kleding, toiletspullen en wat je verder nog nodig denk te hebben. Om je verblijf extra fijn te maken raden we je aan om sloffen of warme sokken, een notitieboek, wandelschoenen en een regenjas mee te nemen.

08.00  Gezamenlijk stiltemoment/meditatie
08.50  Ontbijt
12.30  Gezamenlijk stiltemoment/meditatie
13.00  Lunch
18.00  Avondmaaltijd
19.45  Gelegenheid voor gesprek
21.00  Gezamenlijk stilte moment/meditatie

Op de dag dat de Stille Dagen beginnen, kun je arriveren tussen 20.00 en 20.30 uur. Om 20.30 uur begint het programma. Op zondag eindigen we rond 15.30 uur. We hechten veel waarde aan een gezamenlijk begin en einde van ieder verblijf. Het is daarom niet mogelijk om later te arriveren of eerder te vertrekken.Geef je dus alleen op voor een verblijf waar je echt de volledige tijd bij aanwezig kunt zijn. Mocht je na je aanmelding bij nader inzien toch niet de volledige tijd aanwezig kunnen zijn, dan beschouwen we dit als een annulering.

Het programma voor mensen tot en met de 35, wordt begeleid door Thomas Volman, Jule Kahlert, Maaike Marissink en Katie Verest.

Het programma voor mensen boven de 35, wordt begeleid door Elisabeth Wiersma en Jule Kahlert.

Donderdag 14 maart 2024 – Zondag 17 maart 2024 (Thomas / Maaike)  VOL

Vrijdag 29 maart 2024 – Zondag 31 maart 2024 (Esther / Thomas)  VOL

Donderdag 11 april 2024 – Zondag 14 april 2024 (Thomas / Linda)  VOL

Donderdag 25 april 2024 – Zondag 28 april 2024 (Maaike / Thomas)  VOL

Vrijdag 10 mei 2024 – Zondag 12 mei 2024 (Thomas / Maaike)  VOL

Donderdag 23 mei 2024 – Zondag 26 mei 2024 (Esther / Thomas)  VOL

Vrijdag 12 juli 2024 Zondag 14 juli 2024 (Jule / Thomas) VOL

Donderdag 25 juli 2024 Zondag 28 juli 2024 (Esther / Thomas) VOL

Woensdag 7 augustus 2024 Zondag 11 augustus 2024 (Linda / Thomas) VOL

Vrijdag 23 augustus 2024 Zondag 25 augustus 2024 (Thomas / Esther) VOL

Donderdag 12 september Zondag 15 september 2024 (Thomas / Esther) VOL

Vrijdag 4 oktober 2024 Zondag 6 oktober 2024 (Maaike / Thomas) VOL

Donderdag 24 oktober 2024 Zondag 27 oktober 2024 (Linda / Thomas) VOL

Vrijdag 8 november 2024 Zondag 10 november 2024  (Thomas / Maaike)

Woensdag 20 november 2024 Zondag 24 november 2024 (Esther / Thomas) VOL

Vrijdag 13 december 2024 Zondag 15 december 2024 (Thomas / Maaike)

 

Woensdag tot en met zondag   € 190,00

Donderdag tot en met zondag   € 160,00

Vrijdag tot en met zondag   €115,00

Na aanmelding krijg je een bevestiging van jouw aanmelding en laten we je weten of er plaats is. Zo ja, dan ontvang je ook de betaalgegevens. Als we het bedrag ontvangen hebben, is je aanmelding definitief.

De inkomsten uit de tarieven zijn voor ons niet kostendekkend. De tarieven die we in rekening brengen zijn laag zodat ook mensen met een kleiner budget kunnen komen. Als je het kunt missen zouden we het daarom erg op prijs stellen als je wat extra’s overmaakt. 

19 april 2024 – 21 april 2024 (Elisabeth / Jule) Volgeboekt

20 juni 2024 – 23 juni 2024 (Elisabeth / Jule) Volgeboekt

19 september 2024 22 september 2024 (Elisabeth / Jule) Volgeboekt

18 oktober 2024 20 oktober 2024 (Elisabeth / Jule) Volgeboekt

15 november 2024 17 november 2024 (Elisabeth / Jule) Volgeboekt

5 december 2024 8 december 2024 (Elisabeth / Jule) Volgeboekt

donderdag tot en met zondag € 290,00

 

Na aanmelding krijg je een bevestiging van jouw aanmelding en laten we je weten of er plaats is. Zo ja, dan ontvang je ook de betaalgegevens. Als we het bedrag ontvangen hebben, is je aanmelding definitief.

 

De inkomsten uit de tarieven zijn voor ons niet kostendekkend. De tarieven die we in rekening brengen zijn laag zodat ook mensen met een kleiner budget kunnen komen. Als je het kunt missen zouden we het daarom erg op prijs stellen als je wat extra’s overmaakt. 

Als je jouw deelname annuleert tot 4 weken vóór aanvang van een activiteit (ongeacht de reden) houden we van het betaalde bedrag €25 annuleringskosten in voor de administratieve verwerking. Bij annulering vanaf 4 weken tot 1 week vóór aanvang brengen wij de helft van het deelnamebedrag in rekening. Bij annulering binnen één week voor aanvang én bij onderbreking van een activiteit betaal je het volledige bedrag.

Bij annulering doorschuiven naar een andere activiteit is niet mogelijk.

Het is niet mogelijk om slechts bij een gedeelte van een activiteit aanwezig te zijn. Mocht je na je aanmelding bij nader inzien toch niet de volledige tijd aanwezig kunnen zijn, dan beschouwen we dit als een annulering.

Graag vragen we je om schriftelijk of per e-mail te annuleren via info@leerhuiswesterhelling.nl

Wij behouden ons het recht voor om een activiteit te wijzigen en bij onvoldoende aanmeldingen te annuleren. Bij annulering door het Leerhuis Westerhelling krijgt je het geld volledig terug.