Westerhelling

Over ons

Ineke Tacq

De dagelijkse leiding van het Leerhuis Westerhelling is aan mij toevertrouwd. Jarenlang heb ik in het internationale bedrijfsleven gewerkt. Een wereld vol ambitie, doelen en gejaagd werken in een dominant economische rationaliteit. Werkend was mijn aandacht gericht op identiteit, waarden en gedrag.

Geleidelijk aan begon ik te begrijpen en te doorvoelen dat verandering voortkomt uit wat diep vanbinnen verscholen ligt en dat het tijd, aandacht, vertraging en moed vergt om het te ontmoeten. Zo ook voor mijzelf. In die werkperiode heb ik de studie dieptepsychologie afgerond. Eeuwenoude verhalen, beelden, wijsheden en een hedendaagse kijk op menselijk bewustzijn zijn nu voor mij een lens van beschouwen en innerlijk doorvoelen.

Ik geloof dat alles en iedereen onlosmakelijk verbonden is en dat we alles als één geheel kunnen opvatten. Dit idee van non-dualiteit is voor mij gefundeerd op diepe ervaring.

Voor nu heeft het levenspad me naar de bijzondere Westerhelling gebracht, een wereld van verstilling en zachte aandacht voor de stroom van het leven. Hier begeleid ik ook, in alle rust en eenvoud, mensen tijdens hun “Reis naar Binnen” en ga samen met hen op pad, met alle ruimte voor hun persoonlijke verhaal. Misschien met jou. We maken de reis samen, gevoed door beelden, symbolen, dromen uit het onbewuste en door wat ons verbindt en overstijgt.

 

Ineke@leerhuiswesterhelling.nl