Westerhelling

Over ons

Judith Rotink

Ik ben Judith Rotink en voorzitter van de Stichting Leerhuis Westerhelling. Toen ik in de gemeenteraad van Nijmegen zat, hebben fraters Jacques en Gerard mij gevraagd of ik wellicht iets kon betekenen voor het bestuur van de toen nog op te richten stichting. Bijna van de straat geplukt dus. En zoals het zoveel mensen gebeurt op de Westerhelling, als je daar eenmaal bent en de mensen ontmoet, wil je graag terugkomen. Voor mij betekent dat ook dat ik me er graag voor inzet om de Westerhelling de toekomst in te helpen. Zodat activiteiten en projecten door kunnen blijven gaan en we tevens onze oren en ogen openhouden om te kijken waar jongvolwassenen in de samenleving nu behoefte aan hebben.

Hoewel we nu slechts een aantal jaar verder zijn sinds mijn eerste gesprek met Jacques en Gerard, is mijn leven totaal anders. Andere woonplaats, baan en inmiddels moeder van twee jongens maar toch voel ik me meer en meer verbonden met de Westerhelling.

Omdat ik denk en voel dat juist in een hectische samenleving en de bijbehorende veranderlijke levens van jongvolwassenen, stilte, eenvoud en aandacht bronnen zijn die helpen verbinden en een kompas bieden.

 

judith@leerhuiswesterhelling.nl